hirdetés

Meghökkentően ötletes megoldással tisztelgett a Bethesda Gyermekkórház és a Móra Kiadó a költészet napjára. A szürke, lerobbant betonkerítésből varázsoltak könyveket amelyek, mintha egy könyvespolcon lennének.

 

Egészen rendhagyó módon sikerült újragondolni a Bethesda Gyermekkórház betonkerítését, amely költészet napja alkalmából új köntösbe öltözött, és immáron klasszikus gyerekkönyvek gerincei díszítik a betonoszlopokat.

A projekt egy nagy közös jótékonysági összefogás eredménye, melyet a kórház a Móra Kiadóval együtt megálmodott, majd Babos Bertalan Zsili művészcsapatával és önkéntesekkel egyetlen nap alatt meg is valósított.

Mint azt a kórház a Facebook-bejegyzésében írta, hisznek abban, hogy egy jó könyv minden gyermek lelkét megerősíti, és a betegség idején nemcsak a figyelmét tereli, hanem akár gyógyító ereje is lehet. A betonoszlopokon virító könyvek között olyan klasszikus találhatóak, mint a Gőgös Gúnár Gedeon, A két Lotti és A Pál utcai fiúk, de saját kiadású kiadványaik is megbújnak közöttük. Az első bejegyzést alább lehet megnézni, a kulisszatitkokhoz pedig ide kell kattintani.

(ajtai)