hirdetés

Átadták a Deák Ferenc-díjakat a Magyar Ügyvédi Kamara klubtermében. Hajdúszoboszló címzetes főjegyzője, dr. Vincze Ferenc is megkapta a nemes elismerést, akárcsak Láng László ügyész és dr. Katona Sándor, a Kúria tanácselnöke.

deak-dij-dijazottakIdén is kiosztották a közszolgák közt az egyik legrangosabb elismerését, a Deák Ferenc Díjat. A kitüntetettek közt van bíró, ügyész, ügyvéd, jegyző, akadémikus, és közjegyző is. A díjátadó ünnepséget dr. Bánáti János a Magyar Jogász Egylet alelnökeként nyitotta meg, majd dr. Kintzly Péter, a Kúria elnökének személyi titkára ismertette a Deák Ferenc-díj alapító okiratát.

Ezt követően kerül sor az ünnepélyes díjátadásra, amelyen részt vett dr. Darák Péter, a Kúria elnöke és dr. Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnökhelyettese, dr. Belovics Ervin legfőbbügyész-helyettes, dr. Harmathy Attila, az MTA Jogtudományi Bizottságának elnöke, dr. Szép Tibor, a Magyar Közigazgatási Társaság elnöke, dr. Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke és dr. Tóth Ádám, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke.

A díjakat pedig dr. Katona Sándor, a Kúria tanácselnöke, dr. Láng László, legfőbb ügyészségi főosztályvezető ügyész, dr. Korinek László egyetemi tanár, akadémikus, dr. Fekete Tamás ügyvéd, a Magyar Ügyvédi Kamara főtitkára, dr. Petraskó István közjegyző, a Miskolci Közjegyzői Kamara elnöke és dr. Vincze Ferenc címzetes főjegyző vette át.

Végezetül dr. Ratatics Zsuzsanna, a Deák Ferenc-díj Testület titkára megköszönte az adományozók közreműködését és köszöntötte a díjazottakat.