hirdetés

Kiderült mi volt a világsztár utolsó kívánsága. A Queen frontembere Freddie Mercury a képgyűjteményeit akarta végig nézni a halála elött. A titokról a legendás énekes egykori személyi asszisztense, Peter Freestone rántotta le a leplet.

 

Peter Freestone 1979-ben ismerkedett meg a Queen frontemberével, akit az együtt töltött évek során jóban és rosszban, sikerben és züllésben is támogatott a művész életének utolsó időszakában. A szupersztár személyi asszisztense most a Daily Mirrornak adott interjújában mesélte el az énekes utolsó, szívszorító kívánságát.

„Én szinte minden voltam Freddie-nél, főztem és mostam rá, takarítottam, kiszolgáltam, segítettem őt, egyedül a nagynénikéje nem voltam. Körbeutaztam vele a világot, mellette voltam a legszebb és legnehezebb pillanatokban is” – idézte Freestone-t a Femina, aki a Queen frontemberével való kapcsolatának elemzése után a rocksztár utolsó napjaira rátért.

„Azt hiszem, tudta és érezte, hogy elérkezett az ideje. Freddie a Garden Lodge alsó szintjén volt november 20-án, viszont utoljára meg szerette volna nézni néhány festményét. Elmesélte néhány darabról, hogyan jutott hozzá. Utolsó napjaiban csendes atmoszféra uralta az otthonát, de Freddie ugyanarra a Freddie-re emlékeztetett bennünket még így is, akit megismertünk annak idején.”

Az énekes végül utolsó kívánsága után négy nappal örökre lecsukta a szemeit.Temetésére csak barátai és a legközelebbi családtagjai voltak hivatalosak. Hamvait egykori menyasszonya és örök szerelme, Mary Austin egy olyan helyre rejtette el, amelyről csak ő tud, így egy haszonlesőnek sem lehet alkalma ellopni a zenész urnáját – írta összefoglalójában a Femina.