hirdetés

Új kézikönyvet mutatott be a Mastercard és a Child & Youth Finance International civil szervezet, amely a gyerekeknek szóló pénzügyi megoldások kidolgozásához ad segítséget a bankoknak, pénzügyi szolgáltatóknak.

3746005c35ab0a4ea288bdf23688b42ffebe8363A Mastercard csütörtöki tájékoztatása szerint a Biztonságosabb fizetési megoldások kiskorúaknak című kiadvány bemutatja azokat az igényeket, kockázatokat és felelősséget, amellyel a szektor döntéshozói és szolgáltatói szembesülhetnek a kiskorúaknak szánt termékek kidolgozása során.
A közlemény szerint amellett, hogy segíti a fiataloknak megfelelő és biztonságos termékek létrehozását, a könyv célja az is, hogy elősegítse a párbeszédet a szülők és gyermekeik között. Igy a pénzügyi szolgáltatóknak és a szülőknek is lehetőségük van a gyerekek pénzügyi esélyegyenlőségre, önállóságra és felelősségre nevelésére.
A kiskorúaknak szóló pénzügyi szolgáltatások funkcionális és felügyeleti követelményei a gyerekek kora és fejlettsége szerint változnak, a cél az, hogy a gyerekek a saját fizetési eszközeiket és pénzüket tudják kezelni a saját szintjüknek megfelelően – hangsúlyozták a közleményben.

MTI