hirdetés

Őszintén szólva a gin esetében azon az állásponton vagyunk, hogy méltatlanul kevés szó esik az ízvilágáról. Sokszor talán téveszmeként hajlamosak vagyunk azt feltételezni, hogy a gin fogyasztása csakis keverve, koktél formájában jöhet szóba.

A cikk egyfajta cáfolatként igyekszik rámutatni arra, hogy a csodás ízvilága miatt akár önállóan fogyasztva is elsőrendű élményt jelenthet.

Amiről méltatlanul kevés szó esik a gin esetében

Sokan hajlamosak alábecsülni azt, amilyen potenciál a gin kortyolásában rejlik. Különösen a tonikkal való higított verziók, valamint a könnyed koktélok jutnak az emberek eszébe a gin hallatán. Holott a gin esetében mindenképp kiemelendő a vele kapcsolatos ízharmónia, amit számtalan ízjegy alkot.

Mégpedig az sem egy elhanyagolható tényező, hogy az ízharmónia tisztán, egyéb hozzáadott komponensek nélkül valósulhat meg. Maga az elkészítés folyamata alapvetően kétféle módon történhet.

Lényeges elem a desztillált variáció készítésének a procedúrája, aminek a keretei között borókabogyó és egyéb fűszerek kerülnek áztatásra. Többek között az iDrinks webáruház gin kínálatában is ott sorakoznak azok a minőségi italok, amelyek kapcsán a borókabogyó hatása egyértelmű és megkérdőjelezhetetlen.

Utána pedig a lepárlást követően, a megfelelő mennyiségű cukor és egyéb anyagok hozzáadásának köszönhetően lesz teljes értékű és már palackozható maga a gin.

Melyik ginváltozat milyen jellegű fogyasztáshoz passzolhat leginkább?

Bizonyára nem jelent alapvetően újdonságot az információ, miszerint koktélokhoz is szokás gint használni. Erre a célra leginkább azok a típusok jelentenek ideális választást, amelyeknél kevésbé történik meg maga az édesítés.

Ezzel pedig szinte magától értetődő az a jellemző is, hogy ezek a ginek nem rendelkeznek bónusznak tekinthető ízkarakterekkel, de a jól megszokott borókás ízhatás azért határozottan érvényesülni tud náluk.

Ugyanakkor muszáj megemlíteni azt is, hogy a kifejezetten fűszeres jelleget magukban hordozó ginverziókból is akad egészen szép számmal. Talán már az is sejthető velük kapcsolatban, hogy az erőteljes, karakteres jellegük miatt leginkább önmagukban fogyasztva hozzák a lehető legmagasabb szintet.

Rövid kitekintő a gin lelkét biztosító borókabogyó sajátosságairól

Olyan gyógynövényről van szó, amely gyógyhatása már évezredek óta ismert. Sokáig szeszes gyógyszerek kiemelten fontos összetevőjeként is funkcionált, viszont ezeknél a készítményeknél a hasznosságon felül élvezeti értékről nem nagyon lehetett beszélni.

Emiatt talán még inkább örvendetes, hogy a gin esetében a borókabogyó egyszerre kényezteti az ízlelőbimbókat, miközben még extra hasznosságot is jelent.