hirdetés

Hajdu Szabolcs Ernelláék Farkaséknál címmel készült filmje a Kristály Glóbuszért indul, míg Till Attila Tiszta szívvel című mozija az „East of the West” versenyprogramot nyitja meg július 2-án a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon.

Karlovy Vary film fesztiválImmár 51. alkalommal rendezik meg július 1. és 9. között Európa egyik legnépszerűbb és Közép-Európa egyetlen A kategóriás nemzetközi filmfesztiválját a cseh fürdővárosban, Karlovy Varyban, ahol mintegy 150 filmalkotás szerepel az idei programban.

Az első és második filmeket felvonultató East of the West versenyszekciót július 2-án Till Attila Tiszta szívvel című alkotása nyitja meg a rendező, Thuróczy Szabolcs, Fenyvesi Zoltán és Fekete Ádám főszereplők, valamint Stalter Judit producer jelenlétében. Till Attila akcióvígjátéka két fiatal mozgássérültről szól, akik közeli barátságot kötnek egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal, és a maffia szolgálatába állnak.

A Filmalap támogatásával a Laokoon Filmgroup gyártásában Stalter Judit producer vezetésével készült Tiszta szívvelt április végén mutatták be a hazai mozik, azóta több mint 22 ezren nézték meg.

Hajdu Szabolcs az Ernelláék Farkaséknál  című filmje a kisgyerekes szülői lét megfenekléséről, gyereknevelési vitákról és elmélyülő párkapcsolati válságról szól. Eredetileg színdarabnak készült, és ebből lett aztán a film.

A két magyar alkotást a nemzetközi közönség Karlovy Varyban láthatja először.