hirdetés

A trianoni gyásznapon Murányi Levente, az  56-os Pesti Srácok Intézet igazgatója, a forradalomban gyerekként részt vevő hős pesti srác az ország több helyén tartott beszédet a trianoni békediktátum aláírásának megemlékezésein.

Murányi-trianon

Murányi Levente az 56-os Pesti Srácok Intézet beszédeiben kiemelte, hogy ezen igazságtalan ítélet megsemmisítésért minden magyarnak harcolnia kell, hiszen a revízióról sosem szabad lemondanunk.  Murányi párhuzamot vont a Horthy-korszak és a mostani politikai garnitúra között: amíg a két világháború között időszakban párttól függetlenül alapvető elvárás volt az elcsatolt területek visszaszerzése, és egy percig sem lehetett kormányon azon párt a Horthy-korszakban, amelynek nem alapvető kormányprogramja a revízió; addig a mostani országgyűlésben már nincs ilyen konszenzus. Sőt, napjainkban a baloldali pártok Trianon-éltetők.

Az ’56-os Pesti Srácok Intézet igazgatója beszédeit azzal zárta, hogy: „magyar csak az, aki a trianoni rablás utáni revíziót követeli, a többi csak itt élő állampolgár, és a kettő nem ugyanaz!”.

(Szerző: Rajkórt Miklós)