hirdetés

Mégsem lehet Zuglóban megrendezni az idei ARC plakátkiállítást. Az esemény szervezői nemrég posztolták, hogy Zugló önkormányzatának illetékes bizottsága nem támogatta a polgármester által előterjesztett területfoglalási kérelmünket.

ARC 2017Továbbra sincs helyszíne az Arc kiállításnak.

A Liget-projektre és a mélygarázsépítésekre hivatkozva a főváros idén először nem engedélyezte, hogy szokás szerint az – azóta lezárt – Ötvenhatosok terén rendezzék meg az ARC plakátkiállítást. Hogy a döntésnek volt-e politikai felhangja, volt-e köze az utóbbi években gyakoribbá váló kormánykritikus pályaművekhez, nem tudni, mindenesetre az tény, hogy a sok próbálkozás után végül egy olyan helyszínt sikerült találni, ahol nem fideszes az önkormányzat vezetése: Zugló polgármestere Karácsony Gergely.

Nem volt egyszerű a kommunikáció a döntéshozókkal. Az új helyszín egyike a nem fideszes vezetésű kerületeknek.

Nagyon bízunk benne, hogy a jövő héten esedékes, hivatalos döntés után már beszélhetünk a kiállítás idei, új területéről is! – volt olvasható pár napja az ARC oldalán, ahol akkor azt írták, hogy szinte 100 százalék, hogy Zuglóban lesz a kiállítás. Most viszont nem tudják, hol lehetne megrendezni.

Az idei kiállítás címszava egyébként az „Unfake! – Vedd észre, leplezd le, mutasd meg!” lesz. A szervezők szerint napjainkban különösen nagy problémát jelent, hogy a minket körülvevő valóságot megannyi álvalóság igyekszik elfedni.