hirdetés

Robbie Williams 2017. augusztus 23-án lép fel a Groupama Arénában. A budapesti koncertre pénteken, november 11-én 11 órától kezdik meg a jegyértékesítést.

robbie williamsRobbie Williams londoni sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy  a The Heavy Entertainment Show címmel megjelent új lemezének európai stadionturnéján 29 koncertet fog adni összesen 18 országban. Az első 2017. június 2-án a manchesteri Etihad Stadionban lesz, a turné zárókoncertje pedig szeptember 10-én lesz Moszkvában. Egy másik világsztár előadó, a szintén brit popduó, az Erasure lesz az előzenekar.

Robbie az augusztus 19-ei prágai show után érkezik hozzánk. Ez lesz az ötödik fellépése Magyarországon, először 2003 decemberében adott koncertet a magyar rajongóknak, aztán 2006 júliusában, majd hosszú kihagyás után 2014 áprilisában töltötte meg a Papp László Budapest Sportarénát, legutóbb pedig 2015 augusztusában a Sziget Fesztivál nulladik napján tartott show-jával döntött közönségrekordot 75 ezer nézővel.

Az énekes hétfőn este különleges bulit tart a londoni The Troxyban, ahol átveszi a Brits Icon-díjat. Ez a legmagasabb elismerés, amelyet a Brit Awards szervezete átad, eddig csupán Elton John és David Bowie kapta meg, és olyan művészeknek ítélik oda, akik mind szerzőként, mind előadóként komoly befolyással voltak az angol kultúrára.

A  november 4-én megjelent Heavy Entertainment Robbie Williams 11. albuma. Kilenc lemeze vezette az angol slágerlistát, és ő a legtöbb lemezt eladó énekes a brit popzene történetében. Az énekes többször nyerte el a Brit Awardsot, mint bárki más a könnyűzenei műfajban: 17 alkalommal. 2006-ban egy nap alatt 1,6 millió jegyet adtak el koncertjeire, ami a mai napig rekord. Az ő nevéhez fűződik a legnagyobb létszámú szabadtéri koncert is: három este alatt összesen 375 ezer néző látta őt Knebworthben.