hirdetés

Több mint kétszáz, az I. világháborúhoz köthető kulturális rendezvény, 30 kötet és ötvennél több filmforgatókönyv kapott támogatást. És 300 emlékhely is megújult. Mindez pedig jó pár száz millióba került.

új világ született kiállítás

Több mint háromszáz I. világháborús emlékmű újult meg, valamint több kulturális rendezvény valósult meg az elmúlt két évben a Nagy Háború centenáriumi emlékév keretében.

Szomorú emléknap van ma, hiszen 102 évvel ezelőtt ezen a napon indult el az I. világháború, vagy ahogy akkor hívták, a nagy háború, amely teljes mértékben megváltoztatta az emberiség történetét – fogalmazott Rétvári Bence államtitkár az I. világháborús emlékév elmúlt két évének eseményeiről beszámoló sajtótájékoztatón.

A Centenáriumi Emlékbizottság pályázatainak köszönhetően eddig több mint 300 világháborús emlékmű újult meg. Emellett több mint kétszáz kulturális rendezvényt, 30 kötet megvalósulását és félszáznál több filmforgatókönyvet támogatott a bizottság 710 pályázaton keresztül.

Gyutai Csaba, a Várkert Bazár ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy az emlékév alkalmából nyílt Új világ született című kiállítás eddig több mint 19 ezer látogatót vonzott.