hirdetés

Jobban van szerencsére a Honvéd kórházban megkéselt orvos. Egy beteg szúrta mellkason a dokit, aki hiába próbált elmenekülni a rendőrök elfogták. Az elkövető kórházban van és őrizetben van, úgy tudjuk hamarosan előzetes letartóztatását is elrendeli a bíróság.

 

A rendőrség pénteken adott hírt arról, hogy egy budapesti kórházban kezelőorvosára támadt egy 54 éves beteg. A 39 éves orvos életveszélyesen megsérült, betegét őrizetbe vette a rendőrség. Később kiderült, hogy az eset a Honvédkórházban történt; az intézmény szombat délután közleményt adott ki.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy kollégánk jobban van! Doktor úr állapota stabil, megfigyelés alatt áll, további beavatkozást a kezelőorvosai nem terveznek” – olvasható a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ szombat délutáni Facebook-bejegyzésében.

A kórház péntek este is közleményt adott ki, amelyben azt írták: az azonnali ellátásnak és műtétnek köszönhetően stabil az állapota annak az orvosnak, akit csütörtök éjjel az intézmény egyik osztályán kezelt beteg egy késsel mellkason szúrt.

A történtekről a rendőrség is közleményt adott ki, amelyben azt írták: a beteg késsel szúrta meg az ügyeletes orvost 2022. június 2-án 23 óra 20 perc körül egy VI. kerületi kórházban. Az 54 éves G. Imre nem tudott elmenekülni, a helyszínre kiérkező rendőrök azonnal elfogták. G. Imrét – aki jelenleg a kórházban áll őrizet alatt – emberölés kísérletével gyanúsítja a hatóság.

( Cs.)