hirdetés

Az adventi vásárok bezárása után még nem kell búcsút inteni a forralt boros gasztro kalandozásoknak, hiszen 2017. január 14-én ismét megrendezésre kerül a monori Jégvirágtól Borvirágig, Pest megye legjobb téli bortúrája.

 

Forraltbor Fesztivál

2017-ben 7. alkalommal kerül megrendezésre a Forralt boros Kalandozások Jégvirágtól Borvirágig fesztivál a Monori Pincefaluban. A látogatók 19 helyszínen korlátlanul kóstolhatják a helyi borosgazdák hagyományos és különleges ízesítésű forralt borait, mellé pedig budapesti és helyi szakácsok ínyencségeiből falatozhatnak.

Málnás- ,epres-, gyömbéres-, ánizsos-, bodzás, vörös, rosé, cserszegi és ez még csak pár a forró italváltozatokból, borkorcsolyaként pedig a házi tepertős pogácsán keresztül a szarvasragun át egész a disznótoros tálig bármi választható. Azonban érdemes minél hamarabb érkezni, mert a legfinomabb ínyencségek hamar elfogynak.

Január 14-én, szombaton 11 órától nyílnak a pinceajtók a Strázsahegyen a Szent Orbán tér környékén. A szervezők a Budapestről érkezőkre is gondoltak, a vasútállomásról párszázas taxijárattal lehet eljutni a rendezvényhelyszínre.

A rendezvényre a belépő a www.monoriborut.hu oldalon keresztül vásárolható az eseményt megelőző nap éjfélig 5990 forintért, vagy a január 14-én a helyszínen 6990 forintért. A jegy megváltásával – a jégvirágos bögre mellett – korlátlan étel és italfogyasztást biztosítanak a szervezők a nyitástól egészen 18 óráig.

14 év alatt a belépés ingyenes.