hirdetés

Robottal tekézhetnek, a fényszínezéssel ismerkedhetnek és részesei lehetnek egy vállalatvezetési szimulációs játéknak az érdeklődők pénteken, a Kutatók éjszakáján, a veszprémi Pannon Egyetemen.

pannon-egyetemGelencsér András, az intézmény rektora elmondta, hogy Veszprémen kívül az egyetem két kampuszán, Nagykanizsán és Kőszegen, továbbá Zalaegerszegen is várják az érdeklődőket a tudomány világát bemutató programokra szeptember utolsó napján.

A megyeszékhelyen az egyetem négy kara kínál programokat. A Gazdaságtudományi Karon vállalatvezetési szimulációs játékkal várják a fiatalokat.
A Mérnöki Karon láthatóvá tehetik a sugárzásokat, robotokkal tekézhetnek és ismerkedhetnek a molekuláris gasztronómiával. A Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karon a látogatók saját képességeikről tudhatnak meg többet, fejleszthetik tanulási technikáikat és problémamegoldó képességüket is egy önismereti teszt segítségével.

A Műszaki Informatikai Kar laboratóriumaiban bemutatják a számítógépes látás korszerű technológiáit, ipari és mobilrobotokat lehet kipróbálni, valamint kiderül az is, hogyan fessük át a nappalinkat másodpercek alatt a fény segítségével – fejtette ki Gelencsér András.
Hozzátette: a nagykanizsai kampuszon laboreszközöket lehet majd kipróbálni, a Canis Maior csillagdában pedig csillaglesre várják az érdeklődőket. A kőszegi kampusz és a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézetének közös programján társadalom- és politikatudósok véleményét hallgathatják meg a résztvevők, az előadások között szerepel a brit európai uniós tagság várható megszűnésének hatását és Európa jövőjét boncolgató értekezés is – mondta a rektor.
A Pannon Egyetem zalaegerszegi Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézetében az intézmény legújabb kutatási eredményeit tárják a látogatók szeme elé, többek között a 3D-s nyomtatást mutatják be – közölte Gelencsér András. Minden rendezvény ingyenesen látogatható – fűzte hozzá.