hirdetés

Az EFOTT több mint egy nyaralás. Az ismét a Velencei-tó partján megrendezésre kerülő fesztivál napközben strandolással, vízi sportokkal, délután kultúrprogramokkal, este pedig a legnagyobb hazai és külföldi előadók koncertjeivel nyújt felejthetetlen kikapcsolódást 5 napon keresztül a szórakozni vágyó fiataloknak július 12–17. között.

EFOTT

 

A fesztivál sajátossága, hogy minden évben máshol kerül megrendezésre, azonban 40 év szüntelen vándorlás után idén újra Velencén ver óriástábort az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója.

A jegyárak a régiek maradnak, így továbbra is ez lesz a legmegfizethetőbb a nagyfesztiválok sorában. A megduplázott területen szerveződő fesztivál idén is kitart az egyetemistabarát árak mellett, úgy a belépő, mint a helyszíni fogyasztás tekintetében.

A korábbi évekhez képest még több zenei helyszínnel készülnek, számos stílusirányzattal, ráadásul és közkívánatra még hosszabb nyitvatartással: egészen reggel 8-ig lehet tombolni.

color party efott

Zene

Idén a brit elektro egyik új felfedezettje, a közösségi médiában több mint egymillió rajongóval büszkélkedhető Zomboy lép majd az EFOTT színpadára. A 2012-es év legnagyobb durranása, az azóta is a toplisták élén álló, brit drum’n’bass banda, a Rudimental is a velencei nagyszínpadon adja elő legismertebb slágereit. Az együttes tagjai, ha idejük engedi, szívesen szórakoznak koncertjük után is, így még az is lehetséges, hogy a Velencei tó partján folytatják majd a bulizást.

A zenei programot a külföldi fellépők mellett a legnagyobb hazai együttesek biztosítják, többek között a Halott Pénz, a Wellhello, a Kiscsillag, a Brains, Majka & Curtis és az elmaradhatatlan Tankcsapda. Több zenekar készül extra produkcióval: a Mary PopKids a Z-Drums ütősegyüttessel egészül majd ki, a PASO filmzenékkel lép színpadra, míg a 30Y fiatal festőművészekkel közös performance-ot ad elő.

De mindenki megtalálja a maga stílusát az EFOTT-on: a nyitónapon 90-es évek retro bulit tartanak a tóparton az UFO, a Kozmix és a Groovehouse, akik mellett a mulatós király Kis Grófo és barátai is mikrofont ragadnak. A bulit pedig a Deadcode & Friends zárja. Az elektronikus zene kedvelői is több sátorban és több színpadon, bő előadói kínálatból válogathatnak.  A Muzsika-szigeten a népzenéé lesz a főszerep, nótakaraokéval és táncházzal kiegészülve.

vizilabda efott

Sport

A sportok szerelemesei sem fognak idén csalódni: az egyetemi strandkézilabda- és strandröplabda-bajnokságok mellett lesznek vízilabda-mérkőzések, sárkányhajó verseny, teqball, vízifoci és buborékfoci, a legelszántabbak a tókörbetekerés és -futás alkalmával, vagy akár az erősember-versenyen is bizonyíthatnak, de a 14 méteres tornyot is kipróbálhatják.

lovaskocsis bortura efott

Kultúra

A hagyományokhoz és a fesztivál nevéhez híven egyre inkább szerephez jutnak a turisztikai programok. A borkedvelők lovas kocsis pincelátogatáson vehetnek részt, a koncertet kiheverni vágyók egy közeli termálfürdőben ejtőzhetnek, a történelemkedvelők pedig a pákozdi csata helyszínére is ellátogathatnak. A Civil Téren pedig a startup-ok és a karrierépítés világába vezetik be az érdeklődőket. Az ínyencek kézműves kínálatból, magyaros ételekből és természetesen a szokásos fesztiválfalatokból csemegézhetnek.

Mindemellett lesz még naponta habparti, piatőzsde, kertmozi és színház is.

EFOTT – 2016. július 12–17. között ismét a Velencei-tó partján, csak szabadon…

Jegyek és a teljes programkínálat: www.efott.hu