hirdetés

Utcabállal ünnepelt a Francia Intézet idén is a francia nemzeti ünnepre. Az idő is kegyes volt a résztvevőkkel és a jó hangulat tapintható volt. Érezhető volt, hogy a maszkviselés és vészhelyzeti tilalmak után mindenki vágyott egy kis bulira. Akik nem rendelkeztek oltási igazolvánnyal azok a Duna-parton és a kordonokon kívül ropták a táncot.

 

A Francia Intézet mint mindig idén sem feledkezett meg a francia nemzeti ünnepről, azaz július 10-ről. A szervezők a maszkviselés utáni nyitás és szabadságérzéshez is hozzájárultak, hisz volt itt minden, koncertek, DJ-k, francia zenei és gasztronómiai felfedezések is. Délután piac is volt, ahol francia sajtok, borok, sörök, édes finomságok csábították az érdeklődőket. A gasztronómia élvezetek után DJ Infragandhi állt a lemezjátszókhoz, és mixelte a francia filmek hangulatát idéző szetteket. Az este beköszöntével Orbán Bori Triója Michel Montanaróval lépett a színpadra, francia zenékkel és az együttes saját dalaival.A nap zárásaként DJ Cyborg Templar a francia elektro slágereivel emelte a hangulatot a tetőfokára.

A buli nemcsak hangulatos volt de érezni lehetett az embereken a szabadságot a maszknélküli önfeledt hangulatot. Jó volt látni, hogy még a Duna parti sétányon is táncoltak az emberek, lassúztak a párok, vagy épp csak hallgatták a zenét egy sörrel vagy épp borral a kezükben. Békés de boldog ünneplés volt ez. Szép volt.

 

(csákány)