hirdetés

Tíz év után vasárnap este ismét Budapesten lép színpadra a Zeneakadémián az Európai Orvosok Zenekara. A jótékonysági koncert teljes bevételét a Heim Pál Gyermekkórház kapja majd meg a szervezők tervei alapján.

european doctors orchestar

Resch Béla, a jótékonysági koncert főszervezője kiemelte: az este fél 8-kor kezdődő szimfonikus hangversenyre még van néhány szabad hely. A koncert teljes bevételét a Heim Pál Gyermekkórház Gyermek- és Ifjúsági Pszichiátriai Osztálya kapja meg. Az intézményben a legsúlyosabb mentális betegségekkel küzdő fiatalokat kezelik, egy légtérben azonban nem tudják a különböző problémákkal érkezett betegeket hatékonyan ellátni. A támogatásból azt szeretnék megoldani, hogy a többi beteg gyerektől elkülönítve tudják ápolni például a drogbeteg vagy bűnelkövető fiatalokat, akiknek szintén szükségük van a kezelésre. Sófi Gyula, az osztály vezető főorvosa azt mondta: a támogatást az osztály infrastrukturális fejlesztésére fordítják.
Pohl Miklós magyar származású, jelenleg Ausztráliában dolgozó plasztikai sebész ötletéből és szervezésével 2004 őszén indult el a gyermekegészségügyet Európa-szerte támogató és a komolyzenét népszerűsítő program. Minden évben kétszer koncerteznek az orvosok a kontinens különböző országaiban, bevételüket mindig a helyi gyermekegészségügy támogatására ajánlják fel.

A budapesti koncerten Christopher Morris Whiting vezényel, szólistaként Kokas Katalin hegedű- és brácsaművész lép fel.