hirdetés

Egyre több cégnél elvárás a munkatársaktól a főnökség felé, hogy biztosítsák a munkahelyi kávézás lehetőségét. Ezt többnyire teljesítik is, hiszen gondoljunk csak bele: ha elengedjük a dolgozókat kávét vásárolni, akkor az ingázással értékes percek telnek el a munkaidőből. Ha pedig megtagadjuk a kérést, akkor könnyen motiválatlan, befásult dolgozókkal találjuk szemben magunkat.

 

Arról nem is beszélve, hogy a kávészünet jelentős közösségformáló erővel bír. Kijelenthetjük tehát, hogy a munkahelyi kávézással mindenki csak nyer.

 

Hogyan teremtsük meg az ideális légkört?

 

Téves az az elképzelés, miszerint a dolgozók majd elégedettek lesznek egy használaton kívüli irodába, billegű lábú asztalkára állított otthoni kávéfőzővel és néhány műanyag pohárral. Az irodai kávézásnak meg kell adni a módját!

 

Szerencsére ehhez ma már olyan vállalatok állnak rendelkezésünkre, mint például a Koffein Service. No, de mit nyújthat egy efféle cég, amit magunktól ne tudnánk megoldani? Például professzionális eszközöket, és felkészült szakmai hátteret!

 

Bízza magát a profikra!

 

Nincs irodai kávézás kávégép nélkül. Ám ahogy említettük, az otthoni használatra készült kávéfőzők már egy tucat embert sem képesek hosszú ideig, napi szinten kiszolgálni. Ipari gépre van tehát szükség, amellyel csupán egy gond van: az ára. Bizony, ezek a készülékek egy vagyonba kerülnek, melyet nem biztos, hogy egyhamar be tudunk szorítani a cég büdzséjébe.

 

Ám ha egy kávészolgáltató céget bízunk meg, tőlük nem kell megvásárolnunk a gépet, elég csupán kibérelni. Ráadásul egy előzetes felmérés alapján tudnak számunkra tanácsot adni, hogy milyen típusú gép felelne meg a legjobban a munkatársak igényeinek.

 

A professzionális kávégépeknél különösen ügyelni kell arra, hogy milyen típusú kávét ír elő hozzá a gyártó. Ha a kollégák hoznak be és töltik meg a gépet mindenféle ellenőrizetlen fajtájú kávéval, az a gép meghibásodásához vezethet, és persze ilyen esetekben a tettes sosem kerül elő.

 

A kávészolgáltató cég viszont a nyersanyagot is biztosítja a gép mellé, illetve ha mégis elromlik, szerviz szolgáltatást is nyújtanak.

 

Ügyeljen a részletekre!

 

Adjuk meg a módját a kávézásnak, ne csak annyiból álljon az egész, hogy pár pillanat alatt felhörpintjük a forró feketét, és rohanunk is a dolgunkra! A friss kávé mellé jól esik egy falat keksz vagy csokoládé, illetve ha különlegesebb ízekre vágyunk, a kávészirupokkal feldobhatjuk italunkat.

 

Nem minden munkatárs szeret otthonról csészét hozni az irodába, ezért mindig jól jön, ha akad pár papírpohár a kávéfőző mellett. Arról nem is beszélve, hogy így a céghez érkező vendégeket, ügyfeleket is meg tudjuk kínálni. Ha fontos az összhang, ezeket a kiegészítőket is megvásárolhatjuk a kávészolgáltatótól.

 

Láthatjuk tehát, hogy a munkahelyi kávézás feltételeinek megteremtése cseppet sem ördöngösség – ha tudjuk, hogy kihez kell fordulni segítségért!