hirdetés

Pályáztat Kecskemét. A város nagy szülöttére emlékezve a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek Forrás Kiadója és a Kecskeméti Katona József Színház – Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával – a Katona József Emlékév keretében drámapályázatot hirdet.

kecskemét színház

Pályázati kiírás:

A pályázatra olyan magyar nyelvű színdarab nyújtható be, amely még nem jelent meg nyomtatásban, amelyet nem mutattak be színpadon, nem nyert díjat korábbi drámapályázatokon, előadási vagy közlési jogával más intézmény nem rendelkezik.

Egy szerző (vagy szerzői társulás) csak egy művel indulhat. A pályázat jeligés, kérjük, hogy a szerző nevét és címét külön lezárt borítékban mellékeljék. A pályamunkákat „Katona József pályázat” feliratú postai küldeményként két nyomtatott példányban és digitális adathordozón (CD vagy DVD) kérjük beküldeni a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek címére (6000, Kecskemét, Kápolna utca 11).

Benyújtás határideje: 2016. május 31.

A pályázat kiírói a beérkezett munkák elbírálására a színházi és irodalmi élet neves képviselőiből bírálóbizottságot kérnek fel.

A bírálóbizottság egy díjat ad ki, a díj összege 1 500 000 Ft.

Az eredményhirdetés időpontja: 2016. augusztus 20.

A díjnyertes drámát a Kecskeméti Katona József Színház felolvasó színházi előadás keretében bemutatja.