hirdetés

A konyhát dekorálni általában valamilyen oda illő használati tárggyal szokás leginkább. Ez lehet egy különleges gyümölcstál, egy díszes edényalátét, egy szépen megmunkált és mutatós vágódeszka vagy egy stílusos bortartó.

 

Az alábbi cikkben fából készült remekművekkel ismerkedhet meg, melyek különleges stílusjegyeket viselnek és hosszú élettartamúknak köszönhetően sokáig részévé válhatnak a konyhában töltött szorgos mindennapjainak.

Faragott edényalátétek

Az ünnepi ebéd, a hétköznapi vacsora, a családi összejövetelek mind az étkezés köré csoportosulnak. Hogy mi kerül az asztalra, pontosabban az, hogy mire kerülnek a finomságok, az sem másodlagos kérdés. A fa edényalátét nem csak szép és esztétikus, de hosszú élettartamú is. Nagyon különleges mintázatú edényalátétekkel találkozhatunk ma már. Ha szánunk egy kis időt a keresgélésre, mindenki találhat szívhez szóló darabokat.

Szó szerint szívhez szóló a csupa szív motívumból álló, kerek formát alkotó kis szívek egymásba fonódva. Ehhez nagyon hasonlóak, de mintájukat tekintve mégis különböznek a hópehely motívumú edényalátétek. Sőt, akár hangszer formájú vagy a népmesékből ismert kerekerdő alátéteket is találunk a fatermékek között!

Különleges vágódeszkák

Az edényalátét mellett a vágódeszka is remekül illik bármilyen konyhába. Ez a vágódeszka nem csupán akkor kerül elő, amikor épp használatban van, hanem a köztes időszakban is bátran támaszthatja a pultnak, vagy válhat az étkezőasztal állandó díszévé.

Hogy milyen alátétekre gondoltunk? A Fajándékok által kézzel készített, egyedi tervezésű vágódeszkák tökéletesen illenek a fenti felsorolásba!

Képzeljen el egy puzzle darabkát felnagyítva, vágódeszkaként funkcionálva. Egyszerű és mégis nagyon mutatós tud lenni nem csak használat közben. De hasonlóan formabontó egy szív formájú vágódeszka, ami egy gyönyörű íves szívet ábrázol. Ha a falra szeretné akasztani, akkor egy kis szív alakú furaton keresztül teheti meg.

Ha vidám és színes vágódeszkát keres, akkor a mozaik vágódeszka tökéletes választás lesz! Sok színes kis fakocka egymásba préselve izgalmas kompozíciót alkotnak.

Borgallér és egyensúly bortartó

Ha még nem hallott a fenti tárgyakról, nem véletlen. Pedig nagyon is egyszerű megoldásokról van szó azok számára, akik szeretnek borozni meghitt vagy nagyobb összejöveteleken.

A borgallért a középső furaton illetsztjük a borosüveg nyakára, majd a két végén található pohártartóba helyezzük a borospoharat.

Az egyensúly bortartó egy rendkívül egyszerű tárolási megoldása a borosüvegnek. A ferdén álló fadarab furatába helyezze be a teli borosüveget és egy kis egyensúlyozás után az stabilan meg fog állni a talpán. Távolról olyan, mintha vízszintesen lebegne a borral teli üveg, de valójában csak a fizika törvényeit hívták alapul megálmodói.