hirdetés

Roby Lakatos indiai zenei elemeket is felvonultat koncertjén, a Budapest Folk Festen május 21-én a Várkert Bazárban. Erről a hegedűvirtuóz beszélt a köztévén.

roby lakatos-avanticlassic

Decemberben kéthetes turnén jártam Indiában, és sokat tanultam az út során. A zenémben eddig is kevertem a folk, a cigányzene, a klasszikus zene és a dzsessz elemeit, ezt most kiegészítem néhány indiai motívummal, és használom a tanpura nevű hangszert – mondta Roby Lakatos, az idei Budapest Folk Fest egyik sztárfellépője.

A fesztivált – amely szerdán kezdődik és vasárnapig tart – hetedik alkalommal rendezik meg, az idei helyszínek között van a Várkert Bazár mellett a Fonó Budai Zeneház és az óbudai Kobuci Kert. Móra Gabriella, a Budapest Folk Fest produkciós vezetője beszámolt arról, hogy a rendezvényen fellép mások mellett a Magyarpalatkai Banda, a Romengo, a Szenty Band, a Berka együttes, az idén 40 éves Téka zenekar, az Eszterlánc, a Góbé zenekar, a mesemondó Berecz András, közös produkcióval jelentkezik a Muzsikás és az Amadinda ütőegyüttes. Szerepelnek a programban a Zeneakadémia népzene tanszakos növendékei és a Fölszállott a páva gyermekkiadásának győztesei.

A zárónapon a Várkert Bazárban Balkán-nap lesz az egyik legjobb balkáni gitáros, a macedón Vlatko Stefanovski triójával, valamint a Shantel & Bucovina Club Orkestar táncolható örömzenéjével.

(Fotó: Avanticlassic)