hirdetés

A magyar jazz és blues kedvelőit várják a Rozé, Rizling és Jazz Napok programjai júliusban 10 napon át a Veszprémfest kísérőrendezvényeként, amelyen a helyi borászok és őstermelők kínálatából is válogathatnak a látogatók.

veszprémfest

A hatodik alkalommal rendezik meg a fesztivált, amelyen július 8. és 17. között 30 koncertet hallhatnak és 30 borász kínálatából válogathatnak a látogatók.

A rozé a frissesség és a fiatalság üzenetét hozza el a fesztiválra, a rizling pedig mint a Balatonfüredi–Csopaki borvidék tradicionális fajtája kap helyet a kínálatban. A jazz, akár a bor az idők során, mindig változik, alakul, így kap helyet a programpalettán – fogalmazott a Veszprémfest ügyvezetője, Mészáros Zoltán.

A Veszprémfest célja, hogy a július 13. és 17. között zajló, nemzetközi fellépőkre épülő, belépőjegyes koncertjei mellett legyen egy mindenki számára elérhető, ingyenes minifesztivál is.

Mészáros Zoltán kifejtette: a Rozé, Rizling és Jazz Napok zenei tekintetben is ellenpontja a Veszprémfest nagyszínpadának, hiszen itt nagyrészt magyar fellépőket lehet majd hallgatni, a programok több mint fele vokális, könnyed jazz, emellett teret kapnak a társműfajok, a blues, a funk, a fusion vagy a rockabilly is. A színpadot, ahol minden este három előadó mutatkozik be – köztük Pribojszki Mátyás, a Barabás Lőrinc Quartet, Fábián Juli és a Váczi Eszter Quartet – a balatoni borrégió pincészetei veszik majd körbe. Lehet majd kóstolni többek között a Jásdi, a Figula, a Légli, a Konyári és a Laposa borászat kínálatából, de helybéli őstermelők, kézművesek, sajt-, sonka- és csokoládékészítők termékeivel is megismerkedhetnek az érdeklődők – fűzte hozzá Mészáros Zoltán.

Kitért arra is, hogy új helyszínként a városháza előtti teret is bevonják, vendég borrégióként pedig Pannonhalmát fogadják a fesztiválon. A cél az, hogy az idei esztendőben is elérje a látogatottság a tavalyi 25 ezret – mondta az ügyvezető.