hirdetés

A Halálkerék megnevezésű szám turócszentmártoni előadása közben egy kolumbiai trió egyik tagja, a 29 éves Alejandro Duvan 11 méter magasból zuhant a földre. Az artista öt napja fekszik az intenzív osztályon és biztos, sosem fog tudni már talpra állni.

 

A kolumbiai testvérek Trio Alejandros Team nevű csapatát Európa-szerte ismerik erről, illetve egy motoros számukról. A Halálkereket már évek óta előadják, mely során 9 méteres magasságból ugrik át egyik kerékről a másikra, miközben biztosítást sosem alkalmaznak.

Azt viszont egyikük sem érti, mi történhetett a múlt héten, hogy Alejandro a földre zuhant. Williamet és Bryant , a másik két testvért is sokként érte a baleset. “Összetört a szívem, ahogy láttam a földön feküdni, nem lélegzett, csak hörgött” – mondta utóbbi.

Rémült kiabálást lehetett hallani a baleset után a nézők közül is, és ugyanígy megijedt a cirkusz tulajdonosa, Antonín Aleš. “Elöntött a hideg veríték, elképesztően megrémültem, úgy nézett ki, meghalt. Ha tíz centivel arrébb zuhan, beveri a fejét az oszlopba és annyi” – mondta.

Alejandro már ötödik napja az intenzív osztályon fekszik, és Aleš szerint az orvosok esélyt sem látnak rá, hogy valaha lábra áll. Ezt már elmondták neki is, mivelhogy ébren van, de nem kommunikál senkivel, csak a testvéreivel.

A három testvér elhagyta Kolumbiát, és már tíz éve lépnek fel cirkuszban, az így szerzett pénzük egy részét pedig küldik haza a családjuknak. Alejandrót felesége és négyéves kislánya várja haza. William szerint Alejandro nagy harcos, és bízik benne, hogy minden rendbe jön. Szeretnék viszont Alejandrót eljuttatni egy németországi klinikára.