hirdetés

97 éves korában hunyt el a legendás hollywoodi musicalsztár Doris Day.

 

Doris Day, aki az ’50-es és ’60-as évek filmjeinek nagy sztárja volt, 97 éves korában hunyt el a kaliforniai Carmel Valleyben lévő otthonában. A musicalsztár halálát a Doris Day Animal Foundation is megerősítette, Hollywood egyik legendája ugyanis nemcsak a színészetben lelte örömét, de állatbarátságáról is ismert volt. Úgy tudni, Doris Dayt közeli barátai vették körül halálakor, korához képest pedig kitűnő egészségnek örvendett, csakhogy nemrégiben komoly tüdőgyulladást állapítottak meg nála.

Doris Day az ’50-es és a ’60-as évek nagy sztárja volt, április 3-án töltötte be 97. életévét. Az ember, aki túl sokat tudott című Hitchcock-film főszereplője volt, és általa lett világhírű a Que Sera Sera című szám, ami az Ahogy lesz, úgy lesz címet kapta. Eredetileg táncos szeretett volna lenni, ám egy lábtörés után inkább énekléssel kezdett el foglalkozni. A Day nevet azért kapta, mert születési nevét túl hosszúnak vélték: Doris Mary Ann Kappelhoffként anyakönyvezték őt.

Első igazi nagy sikerű dala a Sentimental Journey volt 1945-ben, filmes karrierje pedig 1948-ban indult be, akkor jelent meg a High Seas című film. Doris Day világhírű az 1953-as Bajkeverő Jane című film miatt lett. 1968 után nem szerepelt mozifilmekben, Doris Day Show című tévéműsora pedig 1973-ig ment a tévében. A musicalsztár ezt követően már csak az állatvédelemmel foglalkozott.