hirdetés

A velencei filmfesztiválon résztvevő Mundruczó Kornél a kamerák és fotósok kereszttűzében állt ki a Színház és Filmművészeti Egyetem hallgatói mellett pár napja. Mundruczó pedig olyan nevek követték mint Salma Rushdie író, Cate Blanchet Oscar-díjas színésznő vagy épp Cuba Gooding Jr hollywoodi sztár és Eva Green. Mindannyian csak egy valamit akarnak free SZFE. Ezen személyek kollegák reménykednek Vidnyánszkyban, hogy talán átgondolja eddigi tetteit. 

 

Mundruczó komoly lavinát indított el a filmes világban a Free SZFE feliratú pólójával. Azóta nemcsak magyar művészek szzai de bizony a hollywoodi világsztárok is követelik, hogy el a kezekkel az SZFE-től.

Nos Vidnyánszky Attila sajnos ettől a pillanattól az egséz filmes és művészi világba beírta a nevét de sajnos mint negatív főszereplő. Ez pedig nem tesz jót a magyar származású direktornak és a magyar kultúrának sem.

A brit kulturális élet nyílt levélben biztosítja támogatásukról a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóit. Még Salman Rushdie világhírű író a SZFE diákjai mellé állt.

Az Oscar-díjas és hollywoodi sztárok sem tartották magukat vissza.

A 2020-as Velencei Nemetközi Filmfesztivál nemzetközi zsűrijének elnöke Cate Blanchett kétszeres Oscar-díjas és háromszoros Golden Globe-díjas színésznő is Free SZFE feliratokkal fotózkodik.

Akárcsak Salman Rushdie író, az Oscar-díjas Eddie Redmayne (A mindenség elmélete, 2015), szintén Oscar-díjas Helen Mirren (A királynő, 2006), a Pulitzer-díjas The Amazing Adventures of Kavalier and Clay könyv írója, Michael Chabon, az Oscar-díjas Pawel Pawlikowski rendező (Ida, 2015) és a kétszeres Tony-díjas Peter Brook színház- és filmrendező (Marat/Sade, 1966 és aSzentivánéji álom, 1971) is.

Kiált azonban az Oscar-díjas Cuba Gooding Jr. és Eva Green színésznő-modell is az SZFE mellett.

Vidnyánszky tanár úrnak talán ideje lenne elgondlkodnia mit és hol rontott el, hisz ha ilyen neves szakemberek is tiltakoznak, akkor valamit csak elnézett. Ezek a világszerte elismert művészek nem hinnénk, hogy egy ellenséges gonosz rend tagjai lennének.

( Cs.T.-A.J.)