hirdetés

Hollókőn csúnyán lehúzták a családokat a méregdrága belépőkkel. Fura ez és egyben elszomorító de a jövő ez. Ha húsvéti mulatozásra vágyunk és még nosztalgiázni is akarunk a hagyományok fürdőjében, akkor azért fizetni kell. Sokat.

 

A rossz idő ellenére sokan ellátogattak húsvét hétfőn is Hollókőre, azonban sokan felháborítónak tartották, hogy 5-ezer forintos belépőt kellett fizetni azért, ha valaki végig akart sétálni a főutcán.

Csalódott és mérges emberek tömege volt a Hollókői húsvéti fesztivál bejáratánál. Ugyanis egy 5 fős családnak mélyen a zsebébe kellett nyúlnia, ha a tradicionálissá vált falusi locsolkodást szerette volna megnézni. Hollókőn lezárták a kuriózumnak számító főutcát, és belépőt szedtek a turistáktól. A felnőttjegy 5000, a gyermek belépő 4000, a parkolás pedig 1500 forintba került. Olyan, hogy családbarát belépő meg nem is volt. Hollókőn a kormány családbarát politikáját elfelejtették úgy tűnik.

„Nagyon sok kilométert jöttünk ide, egy kicsit csalódás ez, hogy ötezer forintot kell fizetni. Mi is többen vagyunk, de ha már idáig eljöttünk nem megyünk vissza” – mondta egy látogató.

Egy német turista a szászországi Kemnizből jött Hollókőre, de szó szerint lehúzásnak gondolja ezt a magas belépőt, azt mondja ez nem jó reklám Magyarországnak.

Persze mindenkinek hozzákell szoknia, hogy a jövőben a hagyományok megtekintése súlyos pénzekbe fog kerülni.

Az számukra fura, hogy a fesztivál ne kapott volna valamiféle állami támogatást, amelyből a belépők árát minimalizálni ne lehetett volna és feltehetőleg a programok és hagyományőrző csoportok fellépése is feltehetőleg finanszírozást kapott.

 

(Csákány)