hirdetés

Az elmúlt években rohamos változásoknak vagyunk szemtanúi az élet minden területén. Nem győzzük kapkodni a fejünket, és alkalmazkodni. Hol a munkahelyi körülmények, hol az oktatás helyszíne változott. A digitalizáció előnyökkel és hátrányokkal is jellemezhető, de az az egy biztos, hogy új technológiákkal kell megismerkednünk és adaptálni kell ezeket az új vívmányokat is.

 

Értekezletek az online térben

A technika ugrásszerű fejlődése és a kialakult járványhelyzet együttese az elmúlt években azt vonták maguk után, hogy a közép- és felsővezetők kénytelenek voltak az online világban tartani a különböző értekezleteket. Voltak, akiknek gyorsabban ment a feltételek ilyen fokú átalakítása, de voltak és vannak olyan személyek, akik számára még mindig nagyon új és más ez a fajta létezés.

A Training360 oktatóközpont online értekezletvezetés tanfolyama megpróbálja áthidalni ezeket a nehézségeket, és felhívni a figyelmet azokra a buktatókra, amelyek kiküszöbölése esetén kisebb cégek vagy nagy multinacionális vállalatok vezetői is ugyanolyan hatékony és inspiráló találkozókat tudnak tartani, mint az offline térben.

Természetesen a személyes jelenlétet és együttlétet semmi sem pótolhatja, de a számítógépek segítségével eljuthatunk egy olyan szintre, hogy minél komfortosabbá tegyük az online teret, és minél több előnyt kovácsoljunk ebből a lehetőségből is, kitanulva a csínját-bínját.

A kurzus tematikájáról röviden

A képzés két napos és elérhető angol nyelven is. Ez azért is fontos, mivel a nemzetközi nagyvállalatok esetében sokszor van olyan, hogy több ország részvételével zajlik egy-egy ilyen megbeszélés, tréning vagy prezentáció. Ha az idegen nyelvű vezető is nyitott rá, hogy részt vegyen egy ilyen kurzuson, az csak mindenki javára válhat.

A tanfolyamon szó lesz a személyes és az online értekezlet mindenféle hasonlóságáról és különbségéről. Főleg az utóbbiról, hiszen ezekhez kell ügyesen és hatékonyan alkalmazkodni. Megismerhetők olyan praktikák, amelyek ebben a különleges helyzetben lesznek helytállóak, valamint kitérnek az oktatók egyéb kérdésekre is, mint például a folyamatos becsatlakozásos értekezletek kezelésére.

Nagyon érzékeny terület a képernyőhöz való viszonyulás, sokan még mindig nem szeretik magukat képpel együtt is vállalni, valamint a kinek adjuk meg a szót kérdésköre sem egyszerű. A tematika része még többek között az értekezletek napirendjének kialakítása, téma- és időbeosztások, tipikus helyzetekkel való bánásmód.

Kiknek ajánlott a részvétel?

A tanfolyamon való részvétel mindenki számára nyitott, és semmilyen előképzettséget vagy szakmai tudást nem igényel. Mindazonáltal főleg azoknak ajánlott, akik már tartottak vagy tartani szeretnének az online térben megbeszéléseket, konzultációkat vagy prezentációkat.

Ajánlott olyanoknak is, akik a másik oldalon ülnek, tehát voltak már ilyen értekezleten, de valami miatt problémáik keletkeznek ezzel a típusú részvétellel. A kurzusról részletesebben a Training360 oldalán lehet tájékozódni.