hirdetés

Francia fesztiváldíjat nyert a Wonderland című magyar klip. Angyalosy Eszter és Szőke Dániel rendezése a Paris Art and Movie Awardon kapta meg a jelentős elismerést.

wonderland

A Wonderland című könyv alapján készült a most elismert videoklip. A könyv a képzelet és a valóság határait mossa össze. A magyar alkotók úgy gondolták, mivel manapság divatos dolog könyvtrailert készíteni, hogy a Wonderlandre a zenei klip a lehető legjobb megoldás, megfilmesíteni azt a helyzetet, amit a könyv leír.

A klip tavaly óta sok fesztiválon szerepelt, tucatnyi alkalommal a hivatalos versenyben, és a mostani az eddigi legnagyobb sikere. A díjon a néhai brit filmsztár, a Franciaországban is ünnepelt Audrey Hepburn képe látható, amit lézerrel gravíroztak bele az áttetsző plakettbe.

A magyar filmnél a zsűri a klip színvonalát, iróniáját emelte ki. Az alkotás az előválogatás után állva maradt két francia és egy belga videót megelőzve győzött a kategóriában. A díjazott magyar klipben szerepel Szlávy Eszter rúdtáncvilágbajnok, Horváth Kristóf színész Bob slammer és színész, Pion István költő-slammer vagy Busa Pista rapper is.