hirdetés

Úgy tűnik mégis lehetett valami zaklatás féle az Operettszínházban. Kásler Miklós miniszter nem véletlenül rendelt el vizsgálatot. Kiss-B. Atilla, a Budapesti Operettszínház főigazgatója a héten elismerte, hogy Kriza Zsigmond, aki korábban a Fővárosi Nagycirkuszt vezette, és az Operettszínház korábbi ügyvezető igazgatója volt, zaklatás gyanúja miatt távozott a színházból. Így Kriza távozásával koránt sincs vége a zaklatási botránynak.

 

Azt tudom mondani, hogy rávetült a gyanú árnyéka, és közös megegyezéssel megváltunk egymástól – mondta Kiss-B.Attila főigazgató.

Kriza Zsigmondot a színház több volt vagy jelenlegi munkatársa vádolta meg szexuális zaklatással és hatalommal való visszaéléssel, megalázó bánásmóddal. Többen úgy nyilatkoztak akkor, hogy pokol volt bejárni a színházba, a folyosókon sírtak kolléganők, mert az ügyvezető igazgató minden nővel úgy beszélt, mintha tárgyak lennének.

Az intézmény fenntartója, az EMMI is lépett a botrány miatt. Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter utasítására felállt egy bizottság, amely kivizsgálja, hogy a Budapesti Operettszínház főigazgatója megtett-e mindent az adott ügy tisztázásával kapcsolatban.

Kiss-B. Attila korábban azt mondta, hogy külső szakemberrel kivizsgáltatta a vádakat, ám ez a vizsgálat nem igazolta az állításokat. Ezzel kapcsolatban kérdéseket vet föl, hogy a név nélkül nyilatkozó megalázott művészeket fura módon senki nem kereste az üggyel kapcsolatban. Nos érdekes vizsgálat lehetett.

Kríza Zsigmond karrierje így megbicsaklott, pedig komoly politikai támogatással rendelkezett. Kríza anno a Fővárosi Nagycirkuszt is talpra állította, amikor azt vezette. Tény kérdése, hogy normális emberként ismertük és a vádakat hallva, hogy miként viselkedett a beosztottjaival picit meghökkentő.