hirdetés

Tovább bonyolódik az FBI által is keresett és magyar állampolgárságot kapó Faraon-ügy. Kiderült ugyanis, hogy a jelenlegi tiszteletbeli jordániai konzul , aki Faraon bizalmasa volt, megbukott a TEK szűrésen. Ennek ellenére diplomata útlevéllel utazgathat az üzletember és képviselheti hazánkat. Úgy tudjuk az illetékes minisztérium a külügy vizsgálatot rendel el az ügyben.

 

naffaDemeter Márta LMP-s országgyűlési képviselő kérte, hogy betekinthessen a Ghaith Pharaon állampolgársági kérelmével kapcsolatos hivatalos iratokba, és számos furcsaságot tapasztalt. Nem derül ki a kérelemből, hogy Pharaon miért akar magyar állampolgár lenni, nincs kitöltve, hogy volt-e már büntetve, és nincs a kérvényhez csatolva kép sem. Ezen kívül, amikor a TEK, a rendőrség és az Alkotmányvédelmi Hivatal is ellenőrizte Pharaont, sem a TEK, sem a rendőrség nem látta kockázatosnak az Interpol és az FBI által is körözött szaúdi milliárdos állampolgárságát, az Alkotmányvédelmi Hivatal azonban nem reagált, csak kérte a saját vizsgálatának megszüntetését.

 

Ami ennél is furcsább, hogy kiderült, nemcsak Pharaon folyamodott magyar állampolgárságért a Zaid Naffa, Jordánia tiszteletbeli konzulja nevére bejegyzett Béla király út 2. B/C címről, hanem még 9 külföldi, köztük maga Naffa is.

Ráadásul Naffa terrorátvilágításán a TEK talált valamit, így az Orbánnal is jó viszonyt ápoló tiszteletbeli konzul megbukott ezen a vizsgálaton.

 

Zaid Naffa egyébként a 80-as évek óta mozog Magyarországon a családjával, voltak turisztikai üzletei, de egy olyan aranycsempészési ügye is, ami miatt még az is felmerült, hogy kiutasítják az országból. Az utóbbi években ő volt a keleti nyitás egyik kulcsembere, szorosan együttműködött a külüggyel, és a kereskedőházakat is hajtja a közel-keleten.

 

Ezen kívül ő volt Magyarországon Ghaith Pharaon kijáróembere, ebben a minőségében még Tiborcz Istvánnal is tárgyalt.