hirdetés

Jótékonykodtak a szerb élvonalban szereplő topolyai futballisták. A TSC Labdarúgó Klub menedzsere meglátogatta a Tiszaszentmiklóson nehéz körülmények között élő Szarvák családot, ahol az anyuka a hét gyermekét egyedül neveli. A klub többek között élelmiszercsomagot, tűzifát, téli ruhaneműt, iskolai felszerelést juttatott el a családnak.

 

Az édesanya, Szarvák Krisztina egyedül neveli hét gyermekét, miután tavaly ősszel férje rövid, súlyos betegség után elhunyt.
Ottjártunkkor az anyukát négy gyermekével találtuk otthon, a nagyobbak közül ketten iskolában voltak, de olyan is akadt, aki dolgozott.

A gyerekek éppen az udvaron játszottak az őszi napsütésben, és nagy örömmel fogadták a vendégeket, illetve az ajándékokat, melyet a TSC marketingmenedzsere Tölgyesi Huba adott át.

A hét gyerekét nevelő anyuka, Krisztina elmondta, hogy legkisebb gyermeke Dani, januárban lesz négyéves, de otthon találtuk az öt esztendős Rebekát, valamint az első osztályos Tímeát és a harmadikos Dominikát is, akik éppen iskolába indultak. A 11 éves Róbert is iskolában volt, akárcsak Csilla (17), aki Szabadkán tanul. Sajnos a 15 éves Csongor jelenleg nem jár iskolába, mivel a család a szűkös költségvetésből nem tudta fedezni az útiköltséget Adára, így ő munkát vállalt, hogy gyarapítsa a családi kasszát, de az anyuka tervei szerint jövőre már ő is tanulhat.

Krisztina elmondása szerint most a legfőbb céljuk a biztonságos lakhatás megoldása, mert az a lakóház, amelyben jelenleg élnek, meglehetősen rossz állapotban van, nincs fürdőszobájuk és felfűteni sem tudják kellőképpen.

A helyi önkormányzat ígérete szerint még a tél beállta előtt beköltözhetnek majd egy másik házba, mely a hétgyermekes családanya reményei szerint az új otthonukká válhat.

Klubunk további támogatást ajánlott fel a rászoruló családnak, de a látogatás során arról is szó esett, hogy a sportszerető gyerekek ellátogathatnak majd a topolyai TSC Arénába, ahol megnézhetik csapatunk egyik mérkőzését.

(Predrag)