hirdetés

Hétfőn egyeztet Németh Szilárd, az ATV vezérigazgatója arról, hogy indítsanak-e vizsgálatot Havas Henrik ügyében, miután már két ismert celeb nő is szexuális zaklatással vádolja a tévést. Ráadásul a Tanár úr állítólag nem mondott igazat, amikor azt írta a Facebookon, hogy a vezérigazgató megígérte neki, hogy az ATV egy őt támogató nyilatkozatot fog közzétenni. Feltehetőleg Havas maradhat majd a csatornánál.
Budapest, 2006. február 2. Havas Henrik a TV2 Mokka című műsorának műsorvezetője. MTI Fotó: Kovács TamásA valóságshow-ból ismert Baukó Éva bejelentése után Németh Szilárd azt mondta, hogy az erőszak minden fajtáját elutasítják, de a konkrét ügyben egyelőre a televíziónál hivatalos eljárás nem indult, ettől függetlenül tájékozódnak az érintettektől. Pénteken egy újabb televíziós személyiség, Molnár Anikó vádolta meg szexuális zaklatással Havas Henriket. Ez pedig már sok egy picit.

Hétfőn a vezetőséggel a sajtóban megjelent cikkeket átnézzük, és néhány napon belül döntünk a hogyan továbbról. Nyilván új hírek jelentek meg a sajtóban, ezekről még nem tudtunk beszélni. Még egyszer azt tudom mondani, amit korábban is mondtam, és ebben következetesek leszünk: amennyiben beigazolódik bármelyik kollégánkról is – és most általánosságban beszélek – hogy egy szexuális zaklató, és ez egyértelműen bizonyítást nyer, akkor azt nem tűrjük meg az ATV-ben – mondta az Origonak Németh Szilárd.

Arra a kérdésre, hogy mit tekintenek „egyértelmű bizonyításnak”, Németh Szilárd azt mondta, nem fogják megvárni az esetleges bírósági eljárásokat.

Havas Henrik korábban azt írta a Facebook-oldalán, hogy a csatorna kiáll mellette, és egy támogató közleményt is közzé fog tenni. Németh Szilárd az Origo kérdésére azt mondta: ő ilyet nem ígért.