hirdetés

A horror futamot az olasz Elena Curtoni nyerte a női alpesi sízők világkupa-sorozatának vasárnapi szuperóriás-műlesikló versenyét Cortina d’Ampezzóban. A pálya kifogott sokakkal 59 síelőből 24-en nem is értek célba és még az olimpiai bajnok Sofia Goggia is hatalmasat zakózott.

 

Az első komolysérülést a szombati lesiklásban győztes olasz Sofia Goggia szenvedte el, aki hatalmasat bukott. Ugyan fel tudott állni, de a visszajátszáson az látszott, hogy a lába természetellenesen hajlott.

A 29 éves olimpiai bajnok erősen sántikált, kísérőire támaszkodva hagyta el a versenyhelyszínt. A hírek szerint a bal térdét fájlalta, ezért egy milánói kórházba szállították. Goggia zseniális formában van a szezonban, többek között négy versenyt nyert lesiklásban és kettőt szuperóriás-műlesiklásban. Az elmúlt nyolc napban azonban másodszor bukott.

Nem sokkal később a 25 éves svéd Lisa Hörnblad majdnem pontosan ugyanott szenvedett balesetet. A sportoló a bukás után a havon maradt, szánkóval kellett lehozni a dombról. A tévéfelvételek szerint nem csupán a térde sérülhetett meg, de a fejét is beütötte, amikor hanyatt esett.

Lisát kórházba szállították további vizsgálat miatt, sajnos ennél többet még nem tudunk – mondta az SVT Sportnak Lisa Johansson, a válogatott sajtósa.

( Nagy A.)