hirdetés

A Papp László Budapest Sportarénában 2017. január 21-én 12 méteres vásznon vetítik a Harry Potter és a bölcsek köve című filmet, a jól ismert zenei hátteret pedig a Magyar Virtuózok Zenekar előadása biztosítja.

harry-potter-es-a-bolcsek-kove

A magyar közönség első alkalommal vehet részt olyan szimfonikus koncerten, amelyen a zenekar élőben kíséri minden idők egyik legnépszerűbb filmeposzának vetítését – közölte az eseményt szervező Live Nation.

A jövő januári est a CineConcerts és a Warner Bros. Consumer Products közreműködésével megvalósuló Harry Potter-koncertsorozat első előadása. A nézők előtt nagy felbontású, 12 méter átmérőjű vásznon kel újra életre a film varázslatos világa, miközben a zenekar John Williams zeneműveit játssza. A koncertsorozat világ körüli turnéja idén júniusban indult.

A Harry Potter-filmeposz egyedülálló kulturális jelenség, ma is több millió rajongónak szerez örömet szerte a világban. Most, a világon először élő szimfonikus zenekari kíséretben csendülnek fel a díjnyertes zeneművek, a hatalmas képernyőn vetített filmmel párhuzamosan. Ez mindenki számára feledhetetlen élmény lesz – idézte a kommüniké Justin Freert, a CineConcerts elnökét, a koncertsorozat producerét és karmesterét.

Justin Freer a világ legismertebb szimfonikus zenekaraival lépett fel, többek között a a Sydney-i Szimfonikus Zenekarral és a New York-i Filharmonikusokkal, a három kontinensen ötszáz külföldi előadást tartott Magyar Virtuózok Zenekarral ez lesz az első koncertje.