hirdetés

A legendás hollywoodi sztár befejezi. Harrison Fordnak úgy tűnik az Indiana Jones 5. lehet az utolsó filmje Harrison Fordnak, de a 90 éves világhírű zeneszerzőnek John Williamsnek is.

 

A legendás zenész és ötszörös Oscar-díjas zeneszerző, aki többek között a Cápa (1976), a Csillagok háborúja (1977) és az E.T., a földönkívüli (1982) filmzenéit komponálta, az AP hírügynökségnek beszélt arról, hogy jelenleg az Indiana Jones 5. filmzenéjén dolgozik. Mint mondta, a film főszereplője, Harrison Ford, aki fiatalabb nála, tudomása szerint bejelentette, hogy ez lesz az utolsó filmje.

“Szóval arra gondoltam: Ha Harrison meglépi ezt, akkor talán én is” – idézte John Williams nyilatkozatát a Variety.com.

Williams magyarázatként hozzáfűzte: ennyi idősen már túl hosszú elkötelezettséget jelent számára egy féléves munka, amit az ilyen nagyszabású filmek megkövetelnek. Azt ugyanakkor leszögezte: nem hagy fel a munkával, a zenének és a koncertezésnek szeretné szentelni az idejét. Williams legutóbb a Star Wars-univerzumhoz visszatérve a Disney + Obi-Wan Kenobi című sorozatához komponált zenét. Emellett megjelent az A Gathering of Friends című albuma is, amelyen a csellista Yo-Yo Ma és a New York-i Filharmonikusok működtek közre.

A James Mangold rendezésében forgatott Indiana Jones 5. című kalandfilmet 2023 nyarán mutatják be a mozik.

 

( Horváth Szabolcs )