hirdetés

Idén a Könyvhéten június 8. és 11. között százhetven kiállító kínálja köteteit száznegyvenhat pavilonban Budapesten a Vörösmarty téren, a Vigadó téren és a Duna-korzón, illetve Veszprémben is.

Számos programmal készülnek a szervezők: a Vörösmarty téren délelőtt 10 és este 8 óra között több mint hatvan kötetbemutató beszélgetés lesz, a helyszínen péntek este a Besh o droM együttes szolgáltatja a zenét, szombaton pedig a Canarro zenekar játszik.

A június 8-ai, 16 órakor kezdődő ünnepélyes megnyitón a Vörösmarty térre díszegyenruhában vonul be a Tűzoltózenekar, majd Gál Katalin, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének elnöke köszönti a látogatókat. Ezt követően Margócsy István József Attila-díjas irodalomtörténész nyitja meg a Könyvhetet, Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere pedig a Budapest 150 – Könyvfőváros program alkalmából mond ünnepi beszédet.

Ezután a Szép Magyar Könyv 2022 verseny díjkiosztója következik, este 8-tól pedig Vecsei H. Miklós és alkotótársai mutatják be a QJÚB / A kocka kibontása című koncertszínházi előadásukat, mely Pilinszky János és Csoóri Sándor életműve alapján készült.