hirdetés

Egész Franciaország gyászolta szerdán a 74 éves korában elhunyt, “a francia Elvisként” is ismert Johnny Hallyday francia rokcsztárt, aki csaknem hatvanéves karrier után több mint ezer dalt és világszerte több mint 100 millió eladott lemezt hagy maga után.
hallydayA nyáron még koncertkörúton fellépő sztár halálhíre nem érte meglepetésként a franciákat, miután március óta köztudott volt, hogy áttétes tüdőrákkal küszködött. Egy hónapja légzési zavarokkal került kórházba, de hat nappal később kérte, hogy szállítsák haza a Párizshoz közeli Marnes-la-Coquette-i otthonába, ahol reggel óta rajongók gyülekeznek és emlékeznek rá.

Johnny Hallyday halálhíréra az elsők között reagált Emmanuel Macron államfő, alig félórával a bejelentést követően.
Mindannyiukban van valami Johnny Hallyday-ból (…) Nem felejtjük el sem a nevét, sem az arcát, sem a hangját, de főleg nem a fellépéseit, azzal a nyers és érzékeny líraisággal, amely mostantól teljesen a francia sanzon történelméhez tartozik. Amerika egy részét hozta be a nemzeti panteonba– írta az elnök.

Később az algériai fővárosban a sajtónak nyilatkozva Macron a francia hősök közé sorolta az énekest, akinek halálát annál is megdöbbentőbbnek nevezte, hogy Hallyday “legyőzhetetlennek tűnt”.

A francia televíziók és rádiók szerdán egész nap rendkívüli adást sugároztak, amelyben az énekesre emlékeztek barátai, politikusok, művészek, ismert személyiségek.