hirdetés

Megkezdődött Peter Madsen elmeorvosi vizsgálata. Mint ismeretes a feltaláló tengeralattjárójáról tűnt el egy újságírónő, akinek testrészeit nemrég megtalálták a búvárok.

peter madsenNem hajlandó válaszolni a rendőrség kérdéseire a dán Peter Madsen, akit azzal vádolnak, hogy 2017. augusztusban Koppenhágában meggyilkolta Kim Wall svéd újságírónőt . Wallt a férfi saját építésű tengeralattjáróján látták utoljára élve, ezt követően pedig eltűnt. Megcsonkított holttestét augusztus végén találták meg, a levágott fejét pedig október 7-én.

Peter Madsen ügyvédje arról tájékoztatott minket, hogy védence nem kíván semmit mondani, közölte a koppenhágai rendőrség. Hozzátették ugyanakkor, hogy az eljárásnak ebben a szakaszában ez egy megszokott dolog és a nyomozás végén újra felajánlják a lehetőséget a vallomástételre.

Jakob Buch-Jepsen ügyész tájékoztatása szerint közben elkezdődött Madsen elmeorvosi vizsgálata, az illetékes klinika megkapta az összes releváns információt.

Madsen továbbra is tagadja a gyilkosságot, állítása szerint Kim Wall akkor halt meg, amikor ráesett a tengeralattjáró ajtaja. Ugyanakkor a törvényszéki szakértők nem találtak sérülést az újságírónő koponyáján.