hirdetés

Haláli túra volt a Tátrában. A Tátra szlovákiai szakaszán több hegymászó is bajba került, volt, akit már nem lehetett megmenteni.
hegyi_mentok_2Két fiatal nő életét vesztette a Tátrában, egy embert keresnek, többen pedig megsérültek a hegyekben karácsonykor.
Egy cseh turista a Kis-Tarpataki-völgynél lévő Kis-kaptatónál halt meg, miután megcsúszott a jeges terepen, majd több száz métert zuhant. A 25 éves nőnek már csak a holttestét találták meg.

A Nagy-kaptatónál is megsérült valaki, egy 35 éves szlovák férfi csúszott meg, de ő túlélte a nagy zuhanást. Fájdalmai miatt viszont a mentőknek őt is el kellett látniuk.

Az 1900 méter magasan lévő Nagyszalóki-csúcsnál két cseh turistát kellett menteni, akik szintén a jeges terepen csúszhattak meg, és zuhantak le. A hegyi mentők azonnal útnak indultak, hogy megkeressék őket, egyiküket sikerült hamar megtalálni. A 24 éves férfi súlyos fejsérüléseket szenvedett, eszméletlenül, kritikus állapotban találtak rá. A másik lezuhant turista egy 23 éves nő volt, neki már nem tudtak segíteni, meghalt.

Egy súlyosan megsérült síelő nőt is menteni kell a hegyekből. Ő a lomnici nyeregről zuhant le, súlyosan megsérült az arca és a végtagjai. Mentőhelikopterrel vitték a poprádi kórházba – írja a Paraméter.