hirdetés

A nagy tavaszi biciklis-felvonulás új útvonalon tér vissza. Az I Bike Budapest a 2013-ban megrendezett budapesti Critical Mass hagyományát kívánja folytatni. Az esemény célja, hogy a biciklis közlekedést népszerűsítse, illetve felhívja a figyelmet a kerékpáros fejlesztések fontosságára.

I BikeSzombat délután és este az I Bike Budapest kerékpáros felvonulás miatt is jelentős korlátozások lesznek, 15 órától gyülekeztek a résztvevők a Szabadság téren. Várhatóan 2-3 órás forgalomkorlátozásra kell számítani városszerte.

A felvonulás a Szabadság térről indulva a kis utcákon át a pesti alsó rakparton, a Közraktár utcán, a Petőfi hídon, az Irinyi József utcán és a Karinthy Frigyes úton keresztül eléri a Móricz Zsigmond körteret.

Innen a Bartók Béla úton, a Szent Gellért rakparton, az Attila úton, a Váralagúton és a Lánchídon át a Széchenyi István térre érkeznek, majd a József Attila utca-Andrássy út-Hősök tere érintésével a Városligetben végződik a felvonulás.

A Magyar Kerékpárosklub azért erre az útvonalra szervezte meg a felvonulását, mert szerintük a város ezen pontjain lenne kellene a kerékpár közlekedést fejleszteni, illetve ezeken a szakaszokon  a már létező kerékpár utaknak a rendbetétele is szükséges lenne.