hirdetés

Elképesztő történet látott napvilágot pénteken a Facebookon, amit egy Down-szindrómás fiú testvére osztott meg a közösségi oldalon. A beteg fiút ugyanis eltanácsolták egy edzőteremből, hiába járt oda, sokakat ez zavart. A diszkrimináció netovábbja ez az eset.

down beteg fiú-facebook

Mikó Attila egy Down-szindrómás fiú, aki saját szavával élve azért kezdett el edzőterembe járni, hogy „eltüntesse a nagy hasát”. Szüleivel látogatta az edzőtermet olyan időszakban, amikor biztosan kevesen vannak. Legalábbis így volt ez csütörtökig, amikor az edzőterem tulaja megkérte a fiú szüleit, hogy ne látogassák többé a termet. Állítása szerint több panasz is érkezett a Down-szindrómás fiúra, de a legvalószínűbb inkább az, hogy az egészségtől kicsattanó embereket szimplán zavarta egy olyan fiú látványa, aki betegsége ellenére is képes volt lelkes és boldog maradni.

A tulajdonos pénteken azt írta ki a XVI. kerületi fitneszterem oldalára, hogy maximális segítőkészséggel álltak a fiatalemberhez, de az edzőterem veszélyes üzem, és közösség dolgozik benne. – A legnagyobb hiba az volt hogy maximális jó szándékkal és segítőkészséggel felülbíráltam a józan ész érveit, és igent mondtam nekik az elején – tette hozzá bejegyzésében. A család ezek után új edzőtermet próbál találni Attilának.