hirdetés

A maglódi meggyilkolt autószerelő ügyében ítéletet hozott a bíróság. Így egy év kilenc hónap fogházbüntetésre ítélte a bíróság első fokon a négy éve rejtélyes körülmények között eltűnt maglódi vállalkozó, Pintér Gyula ismerősét bűnpártolás és állatkínzás miatt. A bíróság szerint miután egy ismeretlen megölte a luxusautók felújításával foglalkozó férfit, a vádlott Szlovákiába vitte az áldozat kocsiját, telefonját és a kutyáját. A vádlottat a gyilkosság miatt nem ítélték el.

A bíróságon a tárgyaláson a bíró arról is beszélt, hogy az a legvalószínűbb, hogy B. László ölte meg Pintér Gyulát, de ezt minden kétséget kizáróan nem lehetett bebizonyítani. Ráadásul a vádlott nagyon jól tudja mi is történ az eltűnt maglóid szerzővel de konokul nem beszél. Így elítélni csak bűnpártolás miatt lehetett. Pintér Gyula gyilkossági ügyének a nyomozása egyébként még folyamatban, nem zárult le és minden bizonnyal a rendőrök taktikailag arra várnak, hogy megtörjön a most elítélt férfi.

A vádlott felmentésért, az ügyész súlyosabb ítéletért fellebbezett.

Mint ismeretes 2019. május 10-én Pintér a műhelyében dolgozott, ahová betért hozzá ismerőse, B. László is. Miután a vendége elment, a vállalkozó beült az autójába és a kutyájával együtt távozott a műhelyből, ahová aznap még vissza akart térni. A vád szerint nem sokkal később az 50 éves férfit Gyömrő külterületén valaki – ismeretlen okból és módon – megölte. Az eljárás során a holtteste nem került elő. Később az ismeretlen elkövető B. Lászlónak átadta az áldozat mobiltelefonját, kutyáját és kocsijának kulcsait azzal az utasítással, hogy rendezzen el mindent úgy, mintha a férfi külföldre távozott volna. Ennek érdekében másnap a kutyával és az áldozat mobiltelefonjával Szlovákiába ment, ahol a készüléket elrejtette, az állatot pedig sorsára hagyta, majd visszatért Magyarországra. Ezt követően a fekete Hummert az elhunyt otthonához juttatta vissza, így akarhatta megtéveszteni a hatóságokat, egy ismerőse segítségével pedig hazament. Pintér telefonja nem került elő, a chippel ellátott kutyát viszont megtalálták és visszajuttatták a rokonokhoz, írja a Blikk.

Pintér Gyula testvére az ítélethirdetés után sírva nyilatkozott és azt mondta: kevésnek tartja a kiszabott büntetést, miközben gazdasági bűncselekményekért tíz éveket adnak manapság. De abban is biztos , hogy a most elítélt férfi, tudja, mi történt a testvérével, még akkor is,  ha nem is ő ölte meg.