hirdetés

Gyászol a Vasas
2021-03-27 14:14

Meghalt Káposztás Miklós, a Vasas Sport Club örökös tiszteletbeli elnöke és életműdíjasa. A Vasas család pótolhatatlan alakja 81 évet élt – jelentette be a sportklub.

 

Markovits László klubelnök úgy fogalmazott, egy igazi baráttal, egy meghatározó egyéniséggel lesznek mostantól szegényebbek, aki mindig büszkén hangsúlyozta, hogy a Vasas a második családja és a második otthona – írták a klub weboldalán.

Aligha akad olyan személy a klubon belül, aki nem találkozott vagy beszélgetett vele pár szót a két fő vasasos bázisán, a Pasaréti Sportcentrumban és a Fáy utcában. Sajátos humora és stílusa volt, no meg zseniális történetei, amelyekkel mindig színt csempészett a szürke hétköznapokba – fogalmazott Markovits László.

Káposztás Miklós 1957-ben csatlakozott a Vasas sakkszakosztályához, később a Magyar Népköztársaság sakkmestere lett, mesteredzői címet szerzett, de megkapta a Magyar Sakkozásért kitüntető címet is. 1969-től egészen haláláig ő vezette a Vasas sakkszakosztályát.

A klub örökös tagja, aranygyűrűse, majd életműdíjasa lett, 2016-ban pedig az egyesület közgyűlése a Vasas Sport Club örökös tiszteletbeli elnökévé választotta. A klub a saját halottjának tekinti Káposztás Miklóst.

(csákány)