hirdetés

Gyászol a színészvilág
2019-09-08 20:49

A Békéscsabai Jókai Színház egykori színművésze hosszan tartó, súlyos betegsége után, kórházban hunyt el pénteken. Kara Tünde kiváló művész volt és fiatal, halála pedig komoly veszteség a színészvilágnak.

 

A  Jászai-díjas művésznek 2015 júniusában egy próbán hirtelen leállt a szíve, később kómába esett és azóta sem sikerült teljesen felépülnie. Kara Tünde vagy tíz éve harcolt a gyilkos kórral, a rákkal. Azonban a hosszan tartó küzdelmet elvesztette és szeptember 6-án, kórházban hunyt el.

A budapesti születésű színművész a Jókai színház egyik vezető művészeként tartotta számon, a békéscsabai közönség olyan szerepekben láthatta, mint Smeraldina (Carlo Goldoni: Két úr szolgája), Anelle (Robert Harling: Acélmagnóliák), Emília (William Shakespeare: Othello), Gabrielle (Michel Tremblay: Sógornők), Tolnay Rózsi (Pozsgai Zsolt: Elindult egy leány…Tolnay Klári 1930), Rosita (Pozsgai Zsolt: Razzia).

Munkáját számos kitüntetéssel ismerték el: 2005‑ben és 2007‑ben A Megye színművésze‑díjat, 2009‑ben és 2015‑ben Gálfy Gyűrű‑díjat, 2009-ben Vándorfesztivál‑díjat és a Legígéretesebb tehetség‑díjat, 2015‑ben Az Évad Színésznője‑díjat, míg 2013‑ban Jászai Mari‑díjat kapott.