hirdetés

Újabb település kerül nehéz helyzetbe a gázáremelkedés miatt Most Göd városvezetése szédeleg a brutális árak miatt, mert több mint húszonnégyszeresére nőtt az ár. Azt, hogy ezt miből fizeti ki a település izgalmas kérdés, akárcsak az, hogy miképp fognak spórolni.

 

Balogh Csaba, a település polgármestere közösségimédia-oldalán írt arról, hogy hiába sikerült Göd városának kifejezetten előnyös szerződést kötnie a földgázzal kapcsolatban 2020-ban – aminek értelmében 24 hónapra negyvenmillió forint körül fizettek a gázért –, mostanra ez drasztikusan megemelkedett.

Amint írta, a szerződéskötés után először a Covid, majd a háborús helyzet következtében erősen megugrottak az árak, és jelenleg egy évre ötszázmillió forintba kerül csak a gáz.

Két évig a korábbi előnyös szerződéseknek köszönhetően nagyon jó áron kapta Göd város a gázt, most viszon huszonnégyszeres áron tudja csak beszerezni.

Felhívta a figyelmet arra, hogy „ugyan ez az áremelkedés az önkormányzati intézmények gázellátására vonatkozik, a lakosokra az állami intézkedések, hatósági árak, egyebek hatnak – ugyanakkor ne felejtsük: ezt az árat is az átlagember adójából kell majd megfizetni, hisz az intézményeinknek működniük kell”.

Hasonlóan járt Balassagyarmat is. Csách Gábor, Balassagyarmat polgármestere írt Facebook-oldalán arról, hogy az MVM hivatalos gázárajánlata alapján majdnem tizenhétszeres áron kapná a gázt Balassagyarmat, valamint további kilenc város és egy budapesti kerület.