hirdetés

A Siegfried és Roy bűvészpáros már hosszú évek óta lépett fel tigrisekkel, amikor az egyik megtámadta Royt, és kivonszolta a színpadról. A bűvész életben maradt, de súlyos, maradandó károsodásokat szenvedett. Most film készül a legendás illuzionistaduóról.

siegfried & royFilm készül a Siegfried & Roy fehér tigrisekkel dolgozó világhírű bűvészpárosról.

A német származású illuzionisták világkarrierjének megfilmesítése jogait Nico Hoffmann producer szerezte meg – közölte az UFA Fiction nevű potsdami produkciós cég.

Siegfried Fischbach és Roy Horn több mint 35 éve dolgozott, amikor Hornt 2003-ban megmarta az egyik fehér tigris a Mirage kaszinóhotelben bemutatott show közben. Az állat megharapta a nyakán, és kivonszolta a színpadról.

Annak idején egy háromórás műtét során sikerült megmenteni Roy Horn életét, de a sztárilluzionista részlegesen megbénult és azóta is rendszeres orvosi kezelésre szorul, mert maradandó károsodást szenvedett egyebek közt a nyaki artériája és a légcsöve.

A The Mirage szálloda- és kaszinókomplexumban történt tragikus baleset Las Vegas egyik legsikeresebb show-jának vetett véget: Roy és Siegfried karrierjük utolsó 13 éve alatt több mint 5000 előadást tartott ott.

A pályától a baleset után öt évvel egy jótékonysági gálán bemutatott rövid produkcióval búcsúzott el a páros.

„Izgatottak vagyunk és nagyon megtisztelve érezzük magunkat, amiért Nico Hofmann, a legsikeresebb német filmproducer filmesíti meg élettörténetünket” – idézte az UFA Fiction a művészeket. Egyelőre nem tisztázott, mozi- vagy televíziós film készül-e a legendás művészekről.