hirdetés

Miközben Budapesten javában az oltáriszentséget ünneplik, Ferenc pápa tizenötezer adag jégkrémmel lepte meg Róma két fegyintézetének lakóit, hogy segítsen átvészelni Olaszország történetének egyik legmelegebb nyarát. A jégkrémet Konrad Krajewski bíboros, a Vatikán főalamizsnása szállítatta le a börtönöknek.

 

A Vatikán közleménye szerint a pápa jótékonyságért felelős hivatala a nyáron sem ment szabadságra. A vatikáni önkéntesek e helyett az „irgalmasság hét testi és lelki cselekedete” közül kettőnek szentelték az idejüket. Ez a két, katolikusok által nagyra tartott irgalmas cselekedet a foglyok meglátogatása és a szenvedők vigasztalása. Az jégkrém adomány egyike volt azoknak a
kis evangéliumi gesztusoknak, amelyeket a nyár folyamán azért gyakorolt a Katolikus Egyház, hogy segítsenek és reményt adjanak Róma börtöneiben élő emberek ezreinek– idézi a Vatikán közleményét a Guardian.

A Vatikán jótékonysági szervezete a Ferenc pápa által szorgalmazott gyakorlatnak megfelelően a nyáron emellett hajléktalan emberek csoportjait vitte el a tengerhez, valamint délutáni programokat és vacsorát szervezett nekik.

Ezen kívül ingyenes koronavírus-teszteket és vakcinákat is biztosítottak Róma hajléktalanjainak és szegényeinek.

A jégkrémek szállításáért felelős 57 éves Konrad Krajewskit még 2013-ban nevezték ki a pápa jószolgálati végrehajtójává. A bíboros hosszú évek óta csendesen dolgozik a szegényekért, de 2019 májusában azzal sikerült a lapok címlapjára kerülnie, hogy lemászott egy aknába, és feltört egy plombát, hogy helyreállítsa az szolgáltató által korlátozott áramszolgáltatást egy római épületben, ahol kétszázötven hajléktalan lakott.

(TE)