hirdetés

Egy félmeztelen nő zavarta meg a cannes-i filmfesztivált. A különös módon demonstráló és az Ukrajnában az oroszok által szexuális erőszakot elszenvedő nőkért tüntetőt egyszerűen kidobták a biztonsági emberek, után egy zakót tekertek rá.

 

A demonstráló nő, aki a Mad Maxeket jegyző George Miller új romantikus fantasyje, a Three Thousand Years of Longing (kb. Háromezer év vágyakozás) vörös szőnyeges premierjét azzal zavarta meg, hogy félmeztelenül állt ki Ukrajna mellett. Egészen pontosan tiltakozott az ukrán nők megerőszakolása ellen – írja a Reuters.

A nő felsőteste az ukrán zászló színeire volt festve, a mellkasára pedig azt írta, hogy Stop Raping Us, vagyis Hagyjátok abba a megerőszakolásunkat.

Az akció rövid zűrzavart okozott, a biztonságiak viszont gyorsan eltávolították a tiltakozót a vörös szőnyegről, és kivezették a fesztiválról.

A Three Thousand Years of Longing egyébként arról szól, hogy egy tudós Isztambulba utazik, ahol találkozik egy dzsinnel, aki a saját szabadságáért cserébe három kívánság teljesítését kínálja fel a nőnek. A dzsinnt Idris Elba alakítja, a tudóst pedig Tilda Swinton. A magyar premier valamikor őszre várható.

 

(Horváth Szabolcs )