hirdetés

Elégedetlenkedett, meg a jogaiért harcolt így felmentették. A tankerület Dezsőfi Györgyöt, a miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatóhelyettesét simán felmentette . A szóbeli indoklás szerint Dezsőfi élére állt a polgári engedetlenségnek, miközben vezető pozíciója miatt nem tehetett volna így.

 

Az igazgatóhelyettes azt mondta, a tankerület igazgatója személyesen adott át neki egy határozatot, amiben az szerepelt, hogy hétfőtől visszavonják az igazgatóhelyettesi megbízását.

A levélben elmondása szerint indoklás nem szerepelt.

A tankerületi vezető szóban arról tájékoztatta, hogy a polgári engedetlenség élére állása vezető beosztásban az oka a felmentésének, miközben az igazgatóhelyettes szerint ő csak résztvevője volt a tiltakozásnak, nem vezetője.

Dezsőfi egyébként tavasszal is részt vett a polgári engedetlenségben, az intézmény vezetője pedig ekkor még azt mondta, mindenkinek egyéni döntése, részt vesz-e az akcióban. Mint mondta, a döntés ellenére az iskolában szeretne maradni tanárként.

Pilz Olivér, az iskola egyik tanára jelezte: petíciót írnak majd alá, hogy helyezzék hatályon kívül az elmarasztaló határozatot, illetve jogi segítségért is fordulnak.

A polgári engedetlenségben résztvevő tanárok közben országszerte levelet kaptak a tankerületektől, amiben kirúgással fenyegették meg őket.

Pilz Olivér lapunkhoz eljuttatott levelében péntek délután arról írt, hogy az iskola tantestületének tagjai egy szolidaritási nyilatkozatot írtak alá Dezsőfi György kolléga mellett, melyben követelik a határozat visszavonását. A tantestület továbbá úgy döntött, hogy a felmentés napján, 12-én hétfőn reggel fél nyolc és nyolc óra között feketeruhás élőlánccal veszi körül az iskola épületének tömbjét, jelezve ezzel az eljárás, a példastatuálás elfogadhatatlanságát és Dezsőfi György melletti kiállását.