hirdetés

Ha este szeretnénk múzeumba menni , akkor ezt Kairóban megtehetjük. Hetente kétszer éjszakánként is nyitva tart a kairói Egyiptomi Múzeum – jelentette be Háled al-Anani régiségekért felelős miniszter.
kairoi-muzeumAnani az egyiptomi kulturális turizmus jokerének nevezte a régiségekért felelős minisztériumot, utalva arra, hogy a minisztérium bevétele főként a kulturális turizmusból származik.

Bár arról nem közöltek részleteket, pontosan milyen napokon lesz nyitva késő esténként is a múzeum, Anani kijelentette, hogy ez is egyike azon intézkedéseknek, amelyeket a minisztérium a turizmus fejlesztéséért tesz – írja az Egypt Independent online lap.

A múzeumok és a turisztikailag fontos helyszínek, különösen Luxor látogatószámának növelését célzó új rendszert is bemutatták. A közönség előtt eddig zárt helyszíneket is megnyitnak, például Nofertari és I. Széthi sírját.

Az Iszlám Művészeti Múzeum néhány héten belül megnyílik – mondta a miniszter.
Az egyiptomi látványosságokat a jövőben olcsóbban bocsátja a filmkészítők rendelkezésére a minisztérium: az egyiptomiaknak havonta 50 ezer egyiptomi fontot (930 ezer forintot), a külföldieknek 150 ezer egyiptomi fontot (2,8 millió forintot) kell fizetniük.