hirdetés

Orosz Mihály Zoltán polgármester szerint megsértettük, és rágalmaztuk a február 20.-ai Nyomoznak a jobbikos városvezető ellen című írásunkban és helyreigazítást kért szerkesztőségünktől, amelyet teljes terjedelmében kérésének megfelelően közlünk.  

 

orosz-mihaly-zoltanMint írtuk február 20.-án a BM államtitkára Kontrát Károly mondta, hogy hűtlen kezelés, valamint csalás bűntettének gyanúja miatt nyomozás zajlik Érpatak jobbikos polgármestere ellen – közölte a Parlamentben a belügyi államtitkár. A Vona Gábor pártelnök által többször is példaképül állított Orosz Mihály Zoltán nem lesz könnyű helyzetben.

Büntetőeljárás indult Vona Gábor kedvenc polgármestere ellen, bár azt nem tudni, hogy meggyanúsították-e a település vezetőjét, aki valljuk be, igen sokszor tört borsot a kormány orra alá. És gyakran tett meghökkentő dolgokat is bizonyos ügyekben nyilatkozataival.

Az Esti Újság úgy tudja, Orosz még nem is gyanúsított, így ellene nem is tudnak vizsgálódni egyelőre igazából a rendőrök csak, ha meggyanúsították.

Állítólag a polgármesterhez és szűk köréhez köthető magáncégek, idős, gyakran iskolázatlan embereket forgathattak ki a vagyonukból, félreérthető szerződésekkel, ügyvédi trükkökkel legalábbis a feltételezések szerint, és a végén ezek mind az érdekköreikhez tartozó cégekhez kerültek, amelyeket aztán közpénzből újíttattak fel.

A településen élők szerint ritkán látni a polgármestert, mert bujkál. Bár azt nem tudni mi elől, hisz senki nem körözi és elfogatóparancs sincs kiadva ellene értesüléseink szerint. Márpedig csak az tud szökésben lenni, akit köröznek.

A Jobbik elnöke nemrég még szoros együttműködési szerződést kötött a politikussal. Sőt, egyik legfőbb politikai szövetségesének nevezte Oroszt. Tevékenységét példaként állította a Jobbik összes polgármestere elé. Vona Gábor többször is „Érpataki Modellként” emlegette Orosz Mihály Zoltán módszereit.

A Jobbik a pénzért és a hatalomért mindenre képes – így reagált az ügyre a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, Dömötör Csaba, aki azt mondta: egy Jobbik-kormányzásra az adócsalók biztos vágyakoznak.

Nem tudjuk, hogy milyen világ jönne egy Jobbik-kormányzás idején, de akár még a lakásmaffia is megirigyelhetné – tette hozzá a Fidesz államtitkára.

Szerkesztőségünket Érpatak polgármestere megkereste helyreigazítási kérelmével, amelyet most közreadunk.

2017.február.2.napján az estiujsag.hu nevű weboldalon Nyomoznak a Jobbikos városvezető ellen című cikkben félrevezettük és megtévesztettük az olvasóközönséget, mert az alábbi valótlan , illetve hamis színben feltüntető tényállításokat jelentettünk meg.

1.Nyomoznak a Jobbikos városvezető ellen

Ez az állítás valótlan, orosz Mihály Zoltán nem jobbikos, hanem független polgármester.

2.Állítólag a polgármesterhez és szük köréhez köthető magáncégek, idős, gyakran iskolázatlan embereket forgattak ki a vagyonukból, félreérthető szerződésekkel, ügyvédi trükkökkel legalábbis a feltételezések szerint és a végén ezek mind az érdekköreikhez tartozó cégekhez kerültek, amelyeket aztán közpénzből újíttattak fel.

Orosz Mihály Zoltán nem jobbikos, hanem független polgármester.

Sem Orosz Mihály Zoltán se,a hozzá köthető cégek sem a párja nem szereztek meg soha, semmiféle törvénytelen módszerekkel semmit, így sem idős, sem iskolázatlan emberektől az ingatlanjaikat. Nem voltak félrevezető szerződések, sem ügyvédi trükkök. Orosz Mihály Zoltánék nem forgattak ki vagyonukból idős, iskolázatlan embereket.

A polgármester senkit nem vezetett félre, senkit nem vert át Ügyvédi trükkökkel. A tulajdonosok által a., a megvédhetetlenség és hasznosíthatatlanság miatt b., reménytelenül elhanyagolt s c., zömében a szegregátumban elhelyezkedő és a d., a végleges település szintű kis Trianonok kialakulásának megakadályozása érdekében e., és az önkormányzat (köz)munkahely-teremtésének fokozása érdekében a szeretetszolgálat által megvásárolt ingatlanok teljesen törvényes , módon lettek minden esetben megvéve. Ezek nagy része parlagon álló üres telek, mely az önkormányzat számára van díjmentesen odaadva hogy a közmunka programban tudjon termelni rajta, valamint minél nagyobb létszámban tudjon foglalkoztatni az önkormányzatnál hátrányos helyzetű mélyszegény családokat. Az a néhány ingatlan, amin van még megmenthető ház, azok nem lettek közpénzből felújíttatva törvénytelen módon. Egyetlen ingatlan lett törvényes pályázat keretében felújítva szolgálati lakásnak. .

Sem Orosz Mihály Zoltán, sem az élettársa nem szerzett meg semmiféle ügyvédi trükkel semmilyen ingatlant.Nem voltak félrevezető szerződések, sem ügyvédi trükkök, Az ügyvéd az adásvételi szerződéshez kötelező, így mindkét félnek jelen kellett, hogy legyen az aláíráskor. Az a tényállás is teljesen hamis, hogy lettek volna átvert emberek, ugyanis szinte mindig a tulajdonosok keresték fel orosz Mihály Zoltánt, hogy vegye meg tőlük az ingatlanját. Soha senkivel nem kötött félrevezető szerződéseket, nem alkalmazott ügyvédi trükköket, az adásvételek során és egyetlen eladó sem jelzett ilyet, soha nem forudlt emiatt senki sem a hatóságokhoz, pedig mindenki kapott az ügyvéd által elkészített adásvételi szerződésből egy példányt és mindenkit értesített a földhivatal is az adásvétel megtörténtéről.

Ezen tényállítások büntetőjogi kategóriába is tartoznak, ugyanis mindenféle valóságalapot nélkülöznek és a nagy nyilvánosság elött elkövetett rágalmazást valósítják meg mely miatt a szükséges büntetőeljárásokat is kezdeményezzük.

3. A településen élők szerint ritkán látni a polgármestert, mert bujkál

orosz Mihály Zoltán a., nem próbálja meg kijátszani a hatóságokat b., és főként nem bújkál! A polgármestre nem bujkál senki elől, pláne a hatóságok nem, hanem végzi polgármesteri teendőit. A hét nagy részében megtalálható a hivatalban.Idézésekre mindig rendben megjelenik, esetleges távolmaradása esetén szabályos igazolási kérelemmel menti ki magát. A polgámester szinte minden nap megtalálható a hivatalban, a nap 24 órájában elérhető telefonon. Csütörtökönként pedig mindenki számára személyes fogadóórát tart. Telefonon és postai úton is, mint személyesen bármikor elérhető, ha szükséges.

4., A valótlan és az olvasóközönséget szándékosan megtévesztő és félrevezető sérelmes állítások miatt Érpatak Község polgármesterétől, Orosz Mihály Zoltántól elnézést kérünk és igérjük, hogy a jövőben tartózkodunk a becsületsértő kijelentésektől és a rágalmazó valótlan tényállítások közlésétől.

A cikk valótlan tényállításokat tartalmaz, lényeges információkat elhallgat, illetve tévesen közöl. A megjelentek alkalmasak az olvasók véleményének negatív befolyásolására és negatív értékítélet kialakítására orosz Mihály Zoltán polgármester személyével és tevékenységével kapcsolatosan. -írta Orosz Mihály Zoltán, polgármester .